Archief van
Auteur: Hilde Meus

Toegankelijkheid voor iedere hulphond

Toegankelijkheid voor iedere hulphond

Ludwine de Lathauwer en zoveel andere mensen met een hulphond zouden erg graag zonder problemen naar de bioscoop of uit eten willen gaan…. Toch wordt hen nog vaak de toegang geweigerd omwille van hun hulphond.   In Nederland is er sinds 2016 een wet goedgekeurd volgens dewelke niemand  nog een hulphond mag weigeren binnen te gaan met het baasje….

Om deze wetgeving nog wat meer in kijker te zetten heeft Helma Verhoeven de handen in elkaar geslagen en een estafette georganiseerd.. Op de video kan men zien hoeveel mensen met hun hulphonden op dit evenement aanwezig waren….

Vandaag is door Vera Bergkamp (lid van de Tweede Kamer) officieel het startsein gegeven aan de landelijke estafette in Den Haag om aandacht te vragen voor de toegang van assistentiehonden. Met een fantastische opkomst van veel verschillende teams (baasje met assistentiehond) van diverse organisaties liepen we via het Binnenhof, Eerste Kamer naar het Malieveld. In mooie hesjes, met vlaggen van alle provincies en het estafettelichtje aan Banios (hond van Helma) hebben we de eerste provincie Zuid-Holland goed aangedaan en vervolgen we morgen onze route naar Noord-Holland! Bedankt iedereen voor vandaag. Het was een geweldige start! Hier alvast een leuke sfeerimpressie.

Geplaatst door Bultersmekke Assistancedogs op zaterdag 12 mei 2018

Ook voor Vera Bergkamp (Tweede kamerlid) was het een eervol om het startsein te mogen geven aan de landelijke estafette in Den Haag om aandacht te vragen voor de toegang van assistentiehonden. Nog te vaak worden deze honden geweigerd in bijvoorbeeld taxi’s, hotels, winkels en restaurants. oewel een assistentiehond bijdraagt aan mee kunnen doen aan de samenleving (werken, boodschappen doen, leren, sociale contacten, etc).
Wat mij betreft, iedere assistentiehond die wordt geweigerd, doet pijn en is er één te veel. Toegang is geen luxe, maar een mensenrecht. Dus ik steun deze actie van harte!

Met een grote opkomst van allerlei verschillende honden, kinderen en volwassenen liepen we via het Binnenhof, Eerste Kamer naar het Malieveld.
Nu kan ik mijn baasje overal helpen!

Voor een super goede mondhygiëne!

Voor een super goede mondhygiëne!

Omdat het als rolstoelgebruiker erg moeilijk is om naar een tandartsenpraktijk te gaan, zijn velen genoodzaakt voor zulke zaken naar  een ziekenhuis te gaan.  Bij mijn laatste controle  was ik heel aangenaam verrast. De tandarts was zo tevreden over mijn eigen tandverzorging, dat hij een narcose helemaal niet nodig vond..  De kleine zaken die aan mijn tanden moesten gedaan worden, konden perfect in zijn privé praktijk gebeuren..Heel erg benieuwd en ook wat angstig, zat ik enkele weken later bij de tandarts… Ook daar kreeg ik weer te horen dat mijn tanden super goed verzorgd waren…. De tandarts was ook super blij dat hij de zaken die moesten gebeuren, vanuit mijn rolstoel gedaan konden worden…. Een hele opluchting voor mezelf en voor degene die bij mij was, want een transport van de ene stoel is voor velen onmogelijk is.  Het is dus zeer belangrijk dat men een praktische  rolstoel  heeft die op alle vlakken uitgerust is… Nogmaals een dikke Merci aan Luc Knoben. (Product Manager)

Wat ik doe om een super goede tandhygiëne te hebben, en die ook te behouden, ontdekte ik het volgende… Op een dag kwam een elektronische tanden flosser op mijn pad… Na enige informatie, was dit een apparaat wat ik absoluut in mijn badkamer wilde hebben… Ook de volgende tandproducten hielpen mij om een hygiënische mondverzorging te hebben….  http://www.foreverliving.com

Voor bloedend tandvlees of aften zijn deze producten eveneens erg geschikt…. Zeg nu zelf, wat is aangenamer dan een super goede mondhygiëne.

 

 

 

Alarmering van Banios (epilepsiehond) op afstand kan echt!

Alarmering van Banios (epilepsiehond) op afstand kan echt!

Onlangs was ik in een  *EMDR* sessie om een epilepsie trauma te verwerken in verband met een epilepsie aanval in het water… Daardoor bijna verdronken en waterangst ontstaan… In over met mijn coach van team coaching BULTERSMEKKE, die Banios (de hond) getraind heeft, was het verstandiger om Banios  tijdens de EMDR sessies  thuis te laten omdat hij erg gevoelig is voor mijn sfeer.    Helma hond

In de herbeleving van de epilepsie aanval in het water ging het mis… Mijn therapeut zag dat en haalde mij uit de sessie.  Ik zat op het randje van een epilepsie aanval, wat extra medicatie genomen om de aanval te couperen….

Banios was drie kilometer van mij vandaan bij mijn thuis dus en heeft exact op dat moment de alarm knop geactiveerd in huis.  Mijn man die het alarm als eerste doorkreeg kwam als een speer naar huis… Helma niet thuis en Banios was in alle kamers  aan het zoeken…  De hond kan zelf immers alle deuren in ons huis openen… PANIEK! Na wat enige minuten kwam ik veilig thuis. Banios en mijn man eindelijk gerustgesteld.

Hoe bijzonder is dit?  Banios en ik hebben een ontzettend sterke band met elkaar dat blijkt nu wel weer uit dit moment.  Niet bij elkaar zijn maar toch wetende dat het niet goed gaat.. Mijn dappere held! Mijn redder in nood! Een hond kan dus echt meer dan wij mensen denken… Ik ben trots op Banios…

Lieve groetjes Helma & Bansios

Meer informatie kan men verkrijgen op de website :  http://www.hellumstocht.nl

Helma Hond 1

 

 

Een mooi en kostbaar geschenk!

Een mooi en kostbaar geschenk!

Haarwasbak IngridOp aanraden van Hilde Meus geef ik graag jullie deze tip mee. Mensen met een beperking hebben het moeilijk om wekelijks hun haar te wassen. Steeds is het een heel karwei en vooral vermoeiend.

Bij de kapster was er wel zo’n haarwasbak maar thuis was het behelpen. Onlangs heb ik DE oplossing gevonden. EUREKE!!! In de kringloopwinkel hebben we onlangs er eentje op de kop kunnen tikken en HOERAAA wat een luxe !!!   Voor een paar € is het een echt makkie
geworden . Je kan ook gerust aan je kapper vragen of hij/zij die of die wasbak voor jou kan bestellen.

Zo wordt haar wassen een plezier aan huis

Fijne Groetjes,

Ingrid Peetroons

Ingrid Wasbak HarenIngrid aan wasbak

Puur Natuur !

Puur Natuur !

forever-bijen-pollen

Zoals ik al eerder op deze website vertelde  heb ik enkele jaren geleden de producten van Forever Living Products (Aloë Vera) leren  kennen…  Door de opleiding natuurgeneeskunde, ontdekte ik wel wat je lichaam nodig heeft, maar men moet ook de juiste samenstellingen van vitaminen en voeding weten te combineren.

Uiteraard probeer ik mijn lichaam het hele jaar door het nodige te geven, maar tegen de herfst- en winterperiode voed  ik mijn lichaam nog iets extra om de vervelende bacteriën in het lichaam te dwarsbomen. Tot de dag van heden hebben de “BIJENPOLLEN” mij al enkele winters  bevrijd  van griep of verkoudheden.

Destijds verbood de gezondheidstherapeute mij een periode roodvlees te eten, dus moest ik op zoek gaan naar andere alternatieven, zodat mijn lichaam toch voldoende voedingstoffen bleef bevatten…  De dag van heden is het vlees nog steeds erg beperkt in mijn voedingspatroon. Door de combinatie van verschillende natuurlijke substanties en  voedingstoffen  die in deze bijenpollen verwerkt zijn, was dit een van de ideale aanvulling om mijn lichaam  te voorzien van de nodige vitaminen en mineralen.  Doordat er relatief veel vitamine B12 in de bijenpollen zit, is dit zo waardevol voor mensen die geen of weinig vlees nuttigen.  Kortom een echte krachtbom van essentiële voedingstoffen en waar men het lichaam een enorm plezier mee doet in deze periode.   Het is eigenlijk de ideale Multi vitamine maar dan PUUR NATUUR waardoor het veel efficiënter wordt opgenomen.  Je vindt ze uiteraard in natuurwinkels en bij imkers.

Ook vindt U info op http://www.foreverliving.com

 

 

 

 

 

Roller Coaster !

Roller Coaster !

oen de Provincie Limburg enkele jaren geleden met het project Vervoer voor mensen met een beperking starten, heb ik hier meteen gebruik van gemaakt… De provincie besteed jaarlijks een budget uit voor vervoer op maat.  Ieder van ons krijgt jaarlijks een bepaald bedrag dat men kan besteden aan aangepast vervoer… Een aantal taxibedrijven in Limburg werken aan dit project mee en op deze manier heb ik taxi Peters leren kennen…Taxibusje 1 Taxi Peters voldoet nog steeds aan mijn persoonlijke normen en dit is al jaren zo. Men kan bij wijzen van spreken dag en nacht beroep doen op dit bedrijf. Heeft men een vervoer probleem biedt of zoekt dit bedrijf mee naar de juiste oplossing…   Dit bedrijf vervoert dagdagelijks rolstoelgebruikers naar verschillende dagverblijven, scholen, ziekenhuizen en revalidatiecentra’s.  

Nu hoor ik misschien mensen zeggen: “Een taxi nemen is zo duur”… Dat klopt ook, maar dat zijn keuzes die men overwegen moet…  Voor mezelf zijn er een aantal zaken die zeer belangrijk zijn voor mij en waar ik met plezier een bepaald budget per jaar voor opzij schuif. Deze zaken zijn: Vervoer, met vrienden en familie genieten van dit mooie leven en extra hulpmiddelen.. Nu moet ik toegeven dat ik een geluksvogel ben. Beschik een super toffe, warme familie en heb een behoorlijke vriendenkring die mij bij alles betrekken en bijstaan.  Daarnaast zijn er ook mensen in mijn leven die mij bijstaan in hulpmiddelen of mij de weg openen naar nieuwigheden en dat is toch ook een luxe…  Zij vullen  elkaar mooi aan, wanneer de ene niet kan of vrij heeft is de andere spontaan bereid te helpen …. In nood situaties heb ik dus nog nooit gezeten en heb bijna voor alles een oplossing…. Taxibusje 3

Om Nog  even terug te komen op het taxibedrijf Peters.  Hun chauffeur zijn stuk voor stuk begaan met de klanten.  Zij doen meer dan het mogelijke voor hun klanten en op gepaste momenten wordt er behoorlijk gelachen.   Op deze manier verplaats ik mij bij activiteiten , evenementen  of andere leuke gelegenheden, dus indien men bij de pakken blijft zitten zal er niets veranderen… Geniet en pluk de dag!

Voor meer informatie kan U altijd terecht op de website van het bedrijf: www.taxipeters.be

 

 

                 

 

Een Unieke en blijvende ervaring!

Een Unieke en blijvende ervaring!

Op een feestje kwam er een man naar me toe, hij was echt onder de indruk van mijn rolstoel, wilde er compleet alles over weten. Op het einde van ons gesprek nodigde die man mij uit om samen naar de beurs in Düsseldorf te gaan. Hij zei dat die beurs een van de grootse beurzen in Europa is, waar men alles kan vinden wat verzorging en hulpmiddelen betreft

Heel benieuwd of die man de waarheid sprak, nam ik contact op met rolstoeladviseur Luc Knoben. Luc beaamde mijn vraag en zei dat die man gelijk had. De Rehacare Düsseldorf is inderdaad een van de grote beurzen in Europa. Met die wetenschap, wilde ik met mijn eigen ogen zien wat die beurs allemaal te bieden heeft… Vroeg ook meteen aan Luc waar ik voor die beurs eventuele inkomtickets kon bekomen. Enkele weken later kreeg ik van de fabrikant Rehamed BV te Nederland, bevestiging dat zij er zouden voor zorgen dat ik van hen zoveel inkomtickets zou krijgen als ik wilde.

Ik had geen idee wat mij te wachten stond, had mijn voornemen van wat ik absoluut zeker wilde bezichtigen. Vermits het daar zo groot was,  was het even zoeken naar wat in welke hal gevestigd stond… Ik viel van de ene verbazing in de andere . Ongelofelijk wat de fabrikant Rehamed BV te Nederland allemaal te bieden heeft aan zijn klanten…

op-de-beurs-dusseldorf Bij hen is de klant “echt Koning” en willen zij iedereen top kwaliteit geven. Een rolstoel op proef is bij hen noodzakelijk: op die manier staan ze dichter bij de klant en kunnen ze beter aan zijn/haar persoonlijke normen voldoen…. Wat meer is U hoeft niet eens van verstrekker te veranderen als U niet wil. Deze fabrikant zorgt er enkel voor dat U een gewenste rolstoel heeft en de rest blijft zoals U het gewoon bent. Voor mensen die niet naar zo’n beurs kunnen gaan biedt de vernoemde fabrikant dezelfde waarde en kwaliteitsnormen en komen zij vrijblijvend aan huis op afspraak…. Dit is een super de luxe!

Inmiddels is de beurs achter de rug en inderdaad, het is echt de moeite waard om die zelf te mogen/kunnen beleven.. Men komt echt ogen te kort om alles te kunnen zien… Een goede raad: maak op voorhand een keuze van wat je zeker wil bekijken, of desgevallend,  van waar je naar op zoek wil gaan… Mijn familie en ik waren echt benieuwd naar wat we te zien zouden krijgen. En ieder van ons was zeer onder de indruk  en kregen meer dan we verwacht hadden… Dit evenement bezichtigen is iets wat we heel waarschijnlijk volgend jaar opnieuw zullen doen.

 

Het leven kan o zo mooi zijn vanuit een rolstoel!

Heeft men interesse in dit evenement of in deze rolstoel, kan men altijd een kijkje nemen  op : www.rehacare.com      www.rehamedeurope.nl

 

 

 

 

Enjoy a wonderful short break together!

Enjoy a wonderful short break together!

Sinds mijn Permobil rolstoel ben ik enkele malen in Brugge uitgenodigd. Zo ontdekte ik in de gezellige en  rustrijke omgeving van Moerkerke-Damme, de “B&B Altijd Genieten” en mocht ik zelf ondervinden wat dit verblijf allemaal te bieden heeft.

Van wat tot 2008 nog een loods was van haar overleden man,  heeft “Kathleen De Meyere”  van “B&B Altijd Genieten”, een aangenaam en gezellig verblijf gemaakt om te overnachten.

Zij liet de loods ombouwen tot 4 stijlvolle, warme gastenkamer. Alle kamers hebben 2 bedden en zijn geschikt voor mensen met een beperking. De B&B heeft voorlopig een vergunnen voor maximum 10 personen. De gastvrouw, zelf verpleegster van opleiding, heeft er tevens voor gezorgd dat er, indien nodig, beroep kan gedaan worden op de plaatselijke huisarts, verpleging of eventuele kine. Dit kan op afspraak netjes voor u geregeld worden.         

Ook zijn er hulpmiddelen zoals een passieve en actieve  til-lift  bruikbaar. Een toiletstoel die men over een gewoon toilet kan schuiven en die men ook in de instap douche kan gebruiken.  Indien nodig kan men ook bruikbaar maken van de plafon lift, want er is zowat aan alles gedacht en dat is een geruststelling…

Ik hou enorm van de natuur en rustige omgeving, dus heb er met volle teugen kunnen genieten. Ook het eten dat er aangeboden wordt, is overheerlijk. Wat mij betreft een echte aanrader en een geschikte mogelijkheid, wanneer men beperkt is.

Voor meer informatie kan men altijd terecht op de website van het verblijf  zelf:   www.altijdgenieten.be

Vriendelijke groet,

Gerda & Hilde

 

 

 

 

I Feel The Rhythm In My Body!

I Feel The Rhythm In My Body!

Wat gebeurt er wanneer we muziek horen? Vermoedelijk denken dan velen aan een feestje bouwen, mooie herinneringen ophalen of misschien wel twee verliefde mensen die elkaar voor het eerst ontmoetten. Muziek kan dus op allerhande manieren een belangrijke rol spelen in een mensenleven.

Ja, muziek kan voor velen een dagboek zijn, waar ze hun  grootste  geheimen in kwijt kunnen… Teksten waar men kan in wegdromen, in thuiskomen, waarmee men  kan ontwaken of met zichzelf één kan vormen…. 

Voor mezelf is muziek een rode draad die door mijn hele leven loopt.  Het brengt vrolijkheid in mij naar boven: de feestjes, de vakanties. Maar evenzeer roept het  emotionele herinneringen op.

Een tijd geleden vertelde de vrouw van mijn neef mij nog: “Hilde, toen ik jou ten dans vroeg op het huwelijksfeest van je broer,  keek je met een verbazende snuit: “IK, die in een rolstoel zit, dansen”? Zulke gedachten zullen de dag van heden niet meer voorvallen, want I go for it!          

Zo ontdekte ik enkele jaren geleden het rolstoel dansen. Een passie waar ik enorm gedreven in ben en waar ik nog verder in wil groeien. Bij de dansgroep de RegenBoog staan Christa en Els ons technisch en ritmisch bij, om de passie tot in details de juiste swing te geven! 

Muziek is dus een en al emoties!  Wandel op een bedje van vrolijkheid, triestigheid en gezondheid                                                                                                                                                          foto-cindy-en-christa

www.deregenboog.be                     

Let’s dance! Let’s dream! 

 

YOU CAN DO THAT!

YOU CAN DO THAT!

Na enig zoekwerk en  wat info bij vriendin Elsje gesprokkeld te hebben ben ik heel wat wijzer geworden wat de website www.doeda.be betreft…  Een website die talrijke activiteiten voor mensen met beperkingen in de kijker zet… Men kan als gast zich vrijblijvend  inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief… In de nieuwsbrief wordt men up to date gehouden van de activiteiten die er doorgaan in de verschillende gemeenten. Het beleid maakt zich sterk door inclusief te werken en betrekt hierbij naasten van de persoon met een beperking.                   

Als men zelf een activiteit wil aanbieden die op regelmatige basis plaatsvindt, kan men deze plaatsen in de Doeda-agenda zodat ze toegankelijk wordt voor iedereen die op zoek is naar een zinvolle dagbesteding!

Ook handig te weten is de weergave van elke activiteit zodat men van tevoren weet hoe, wanneer, waar en de kostprijs van het gebeuren….  Bijvoorbeeld een fuif, wandeling, G-Sport, snoezelen, rolstoeldansen, workshops, uitstappen met aangepaste begeleiding voorzien. Kortom er is voor ieder wat wils!

www.doeda.be

 

Amusementsgroetjes,

Elsje & Hilde