Archief van
Categorie: Comfort & Hulpmiddelen

Comfort & Hulpmiddelen

Toegankelijkheid voor iedere hulphond

Toegankelijkheid voor iedere hulphond

Ludwine de Lathauwer en zoveel andere mensen met een hulphond zouden erg graag zonder problemen naar de bioscoop of uit eten willen gaan…. Toch wordt hen nog vaak de toegang geweigerd omwille van hun hulphond.   In Nederland is er sinds 2016 een wet goedgekeurd volgens dewelke niemand  nog een hulphond mag weigeren binnen te gaan met het baasje….

Om deze wetgeving nog wat meer in kijker te zetten heeft Helma Verhoeven de handen in elkaar geslagen en een estafette georganiseerd.. Op de video kan men zien hoeveel mensen met hun hulphonden op dit evenement aanwezig waren….

Vandaag is door Vera Bergkamp (lid van de Tweede Kamer) officieel het startsein gegeven aan de landelijke estafette in Den Haag om aandacht te vragen voor de toegang van assistentiehonden. Met een fantastische opkomst van veel verschillende teams (baasje met assistentiehond) van diverse organisaties liepen we via het Binnenhof, Eerste Kamer naar het Malieveld. In mooie hesjes, met vlaggen van alle provincies en het estafettelichtje aan Banios (hond van Helma) hebben we de eerste provincie Zuid-Holland goed aangedaan en vervolgen we morgen onze route naar Noord-Holland! Bedankt iedereen voor vandaag. Het was een geweldige start! Hier alvast een leuke sfeerimpressie.

Geplaatst door Bultersmekke Assistancedogs op zaterdag 12 mei 2018

Ook voor Vera Bergkamp (Tweede kamerlid) was het een eervol om het startsein te mogen geven aan de landelijke estafette in Den Haag om aandacht te vragen voor de toegang van assistentiehonden. Nog te vaak worden deze honden geweigerd in bijvoorbeeld taxi’s, hotels, winkels en restaurants. oewel een assistentiehond bijdraagt aan mee kunnen doen aan de samenleving (werken, boodschappen doen, leren, sociale contacten, etc).
Wat mij betreft, iedere assistentiehond die wordt geweigerd, doet pijn en is er één te veel. Toegang is geen luxe, maar een mensenrecht. Dus ik steun deze actie van harte!

Met een grote opkomst van allerlei verschillende honden, kinderen en volwassenen liepen we via het Binnenhof, Eerste Kamer naar het Malieveld.
Nu kan ik mijn baasje overal helpen!

Alarmering van Banios (epilepsiehond) op afstand kan echt!

Alarmering van Banios (epilepsiehond) op afstand kan echt!

Onlangs was ik in een  *EMDR* sessie om een epilepsie trauma te verwerken in verband met een epilepsie aanval in het water… Daardoor bijna verdronken en waterangst ontstaan… In over met mijn coach van team coaching BULTERSMEKKE, die Banios (de hond) getraind heeft, was het verstandiger om Banios  tijdens de EMDR sessies  thuis te laten omdat hij erg gevoelig is voor mijn sfeer.    Helma hond

In de herbeleving van de epilepsie aanval in het water ging het mis… Mijn therapeut zag dat en haalde mij uit de sessie.  Ik zat op het randje van een epilepsie aanval, wat extra medicatie genomen om de aanval te couperen….

Banios was drie kilometer van mij vandaan bij mijn thuis dus en heeft exact op dat moment de alarm knop geactiveerd in huis.  Mijn man die het alarm als eerste doorkreeg kwam als een speer naar huis… Helma niet thuis en Banios was in alle kamers  aan het zoeken…  De hond kan zelf immers alle deuren in ons huis openen… PANIEK! Na wat enige minuten kwam ik veilig thuis. Banios en mijn man eindelijk gerustgesteld.

Hoe bijzonder is dit?  Banios en ik hebben een ontzettend sterke band met elkaar dat blijkt nu wel weer uit dit moment.  Niet bij elkaar zijn maar toch wetende dat het niet goed gaat.. Mijn dappere held! Mijn redder in nood! Een hond kan dus echt meer dan wij mensen denken… Ik ben trots op Banios…

Lieve groetjes Helma & Bansios

Meer informatie kan men verkrijgen op de website :  http://www.hellumstocht.nl

Helma Hond 1

 

 

Een mooi en kostbaar geschenk!

Een mooi en kostbaar geschenk!

Haarwasbak IngridOp aanraden van Hilde Meus geef ik graag jullie deze tip mee. Mensen met een beperking hebben het moeilijk om wekelijks hun haar te wassen. Steeds is het een heel karwei en vooral vermoeiend.

Bij de kapster was er wel zo’n haarwasbak maar thuis was het behelpen. Onlangs heb ik DE oplossing gevonden. EUREKE!!! In de kringloopwinkel hebben we onlangs er eentje op de kop kunnen tikken en HOERAAA wat een luxe !!!   Voor een paar € is het een echt makkie
geworden . Je kan ook gerust aan je kapper vragen of hij/zij die of die wasbak voor jou kan bestellen.

Zo wordt haar wassen een plezier aan huis

Fijne Groetjes,

Ingrid Peetroons

Ingrid Wasbak HarenIngrid aan wasbak

Een Unieke en blijvende ervaring!

Een Unieke en blijvende ervaring!

Op een feestje kwam er een man naar me toe, hij was echt onder de indruk van mijn rolstoel, wilde er compleet alles over weten. Op het einde van ons gesprek nodigde die man mij uit om samen naar de beurs in Düsseldorf te gaan. Hij zei dat die beurs een van de grootse beurzen in Europa is, waar men alles kan vinden wat verzorging en hulpmiddelen betreft

Heel benieuwd of die man de waarheid sprak, nam ik contact op met rolstoeladviseur Luc Knoben. Luc beaamde mijn vraag en zei dat die man gelijk had. De Rehacare Düsseldorf is inderdaad een van de grote beurzen in Europa. Met die wetenschap, wilde ik met mijn eigen ogen zien wat die beurs allemaal te bieden heeft… Vroeg ook meteen aan Luc waar ik voor die beurs eventuele inkomtickets kon bekomen. Enkele weken later kreeg ik van de fabrikant Rehamed BV te Nederland, bevestiging dat zij er zouden voor zorgen dat ik van hen zoveel inkomtickets zou krijgen als ik wilde.

Ik had geen idee wat mij te wachten stond, had mijn voornemen van wat ik absoluut zeker wilde bezichtigen. Vermits het daar zo groot was,  was het even zoeken naar wat in welke hal gevestigd stond… Ik viel van de ene verbazing in de andere . Ongelofelijk wat de fabrikant Rehamed BV te Nederland allemaal te bieden heeft aan zijn klanten…

op-de-beurs-dusseldorf Bij hen is de klant “echt Koning” en willen zij iedereen top kwaliteit geven. Een rolstoel op proef is bij hen noodzakelijk: op die manier staan ze dichter bij de klant en kunnen ze beter aan zijn/haar persoonlijke normen voldoen…. Wat meer is U hoeft niet eens van verstrekker te veranderen als U niet wil. Deze fabrikant zorgt er enkel voor dat U een gewenste rolstoel heeft en de rest blijft zoals U het gewoon bent. Voor mensen die niet naar zo’n beurs kunnen gaan biedt de vernoemde fabrikant dezelfde waarde en kwaliteitsnormen en komen zij vrijblijvend aan huis op afspraak…. Dit is een super de luxe!

Inmiddels is de beurs achter de rug en inderdaad, het is echt de moeite waard om die zelf te mogen/kunnen beleven.. Men komt echt ogen te kort om alles te kunnen zien… Een goede raad: maak op voorhand een keuze van wat je zeker wil bekijken, of desgevallend,  van waar je naar op zoek wil gaan… Mijn familie en ik waren echt benieuwd naar wat we te zien zouden krijgen. En ieder van ons was zeer onder de indruk  en kregen meer dan we verwacht hadden… Dit evenement bezichtigen is iets wat we heel waarschijnlijk volgend jaar opnieuw zullen doen.

 

Het leven kan o zo mooi zijn vanuit een rolstoel!

Heeft men interesse in dit evenement of in deze rolstoel, kan men altijd een kijkje nemen  op : www.rehacare.com      www.rehamedeurope.nl

 

 

 

 

Mijn Comfortabele nieuwe rolstoel

Mijn Comfortabele nieuwe rolstoel

Toen ik in de zomer van  2015  recht kreeg op een nieuwe rolstoel was ik al Foto Van Luc Knoben voor Blog-Pagina      een tijdje op eigen houtje aan het rondsnuffelen. Heel onverwachts, maar op het juiste moment, kwam de man hier op de foto “LUC KNOBEN” in mijn leven tevoorschijn! Luc is rolstoel adviseur en Product Specialist… Hij gaf mij de juiste adviezen en hield enorm rekening met mijn wensen en verlangens. Wat mij het meest verbaasde, was de mogelijkheid  om de stoel een tijdje uit te proberen voor de definitieve aankoop.  Dat was/is een enorm pluspunt.

Foto 2Doordat ik al jaren rolstoel dans, wilde ik vanzelfsprekend de rolstoel op dit vlak tip top aan de normen zou voldoen. Er werden enkele mogelijkheden uitgetest en zo werd er beslist een sportprofiel in het besturingssysteem te bouwen, opdat de rolstoel voldoende snelheid en flexibiliteit te kunnen bieden. Zoals men op de afbeelding kan zien werden er voor de zit-schelp ook de juiste mensen ingeschakeld..  Alles werd op maat gemeten en uitgeprobeerd. Doordat ik een periode alles mocht uitproberen, waren de aanpassingen en correcties nog allemaal mogelijk.

Toen mijn rolstoel in productie ging, leidde mijn adviseur alles in goede banen op afstand. Zo kon hij er zich van vergewissen dat de bijna eigen ontworpen rolstoel correct uitgevoerd over de toonbank  “rolde”

Met de hand op  het hart kan ik zeggen dat deze man en zijn teamleden wonderbaarlijk werk leverde! Ik mocht ervaren dat deze rolstoeladviseur/ Product Specialist de beste van de Benelux is… En ik ben nog steeds super blij met mijn ELECTRIC DRIVER! 

Voor meer informatie over deze rolstoel of  de rolstoeladviseur kan u altijd terecht bij : Rehamed BV  Asterstraat 101 6361TS  Geleen  Tel kantoor: 0031464282840  www.rehamedeurope.nl Luc zelf is bereikbaar op GSM nummer: 0031/646042350 behalve op vrijdag.. Deze dag heeft hij andere verplichtingen, gelieve hier alsjeblieft rekening mee te houden, dank u.  Rehamed en haar teamleden verheugen zich om u te mogen begroeten.

Met vriendelijke racegroeten,