Archief van
Categorie: Vakanties & B&B’s

Vakanties & B&B’S

Enjoy a wonderful short break together!

Enjoy a wonderful short break together!

Sinds mijn Permobil rolstoel ben ik enkele malen in Brugge uitgenodigd. Zo ontdekte ik in de gezellige en  rustrijke omgeving van Moerkerke-Damme, de “B&B Altijd Genieten” en mocht ik zelf ondervinden wat dit verblijf allemaal te bieden heeft.

Van wat tot 2008 nog een loods was van haar overleden man,  heeft “Kathleen De Meyere”  van “B&B Altijd Genieten”, een aangenaam en gezellig verblijf gemaakt om te overnachten.

Zij liet de loods ombouwen tot 4 stijlvolle, warme gastenkamer. Alle kamers hebben 2 bedden en zijn geschikt voor mensen met een beperking. De B&B heeft voorlopig een vergunnen voor maximum 10 personen. De gastvrouw, zelf verpleegster van opleiding, heeft er tevens voor gezorgd dat er, indien nodig, beroep kan gedaan worden op de plaatselijke huisarts, verpleging of eventuele kine. Dit kan op afspraak netjes voor u geregeld worden.         

Ook zijn er hulpmiddelen zoals een passieve en actieve  til-lift  bruikbaar. Een toiletstoel die men over een gewoon toilet kan schuiven en die men ook in de instap douche kan gebruiken.  Indien nodig kan men ook bruikbaar maken van de plafon lift, want er is zowat aan alles gedacht en dat is een geruststelling…

Ik hou enorm van de natuur en rustige omgeving, dus heb er met volle teugen kunnen genieten. Ook het eten dat er aangeboden wordt, is overheerlijk. Wat mij betreft een echte aanrader en een geschikte mogelijkheid, wanneer men beperkt is.

Voor meer informatie kan men altijd terecht op de website van het verblijf  zelf:   www.altijdgenieten.be

Vriendelijke groet,

Gerda & Hilde

 

 

 

 

I Have The Time Of My Life!

I Have The Time Of My Life!

Voorheen beter bekend als de Eldorado vakantieparken en verspreid  over verschillende landen binnen Europa waaronder NL. Duitsland, België , Frankrijk, Italië enz… Je kan het concept wat vergelijken met Centerpark’s maar dan slechts aan de helft van de kostprijs. De parken zijn ook allemaal centraal gelegen zodat men ook uitstappen kan doen in de omgeving bv de Moezel of zeerobben kijken  in Zeeland, uitstapjes maken naar de lokale markt, winkelstraatjes etc…

Je kan kiezen voor een weekend, midweek, weekend of langere periodes in de zomervakantie. Als men graag van wat meer luxe geniet, kan men er ook voor kiezen om in het hotel te verblijven van de Roompot (inclusief ontbijt bv).Er  zijn ook veel promoties bv weekendjes weg tegen  78 euro. Men kan eigen beddengoed zelf meebrengen of alles instap-klaar reserveren inclusief een verrassingsmand bij aankomst.

EetkamerIn het hoogseizoen is er elke avond animatie voorzien voor de kleinsten terwijl de ouders en volwassen zich heerlijk kunnen ontspannen aan de bar of genietend van een show.  Natuurlijk kan men er ook voor kiezen om ’s avond’s in je comfortabel ingericht huisje te verblijven met je naasten of een groep vrienden! (bungalow’s beschikbaar tot 12 personen)  Er zijn 14 parken met moderne huisjes/Bungalows die toegankelijk zijn voor mindervaliden waaronder Zeeland met z’n nierdialysecentrum in het park zelf. Je kan er ook materiaal huren zoals bv.. een aangepast bed en strandrolstoelen. Op aanvraag is er ook een dokter en verpleging aanwezig in het nierdialyse centrum.  

Zelf verbleef ik al in verschillende parken in Duitsland en Nederland. De accommodaties waren  steeds proper en ruim, voorzien van sauna (mits extra opleg van 12 euro) en betaalbaar voor kleine portemonnees. Ik betaalde bv 275 euro  voor een midweek aan zee met sauna, keuken, microwave, senseo, vaatwasser en mooie open haard in de leefruimte. Gratis zwem-pasen vrije toegang tot het strand (op wandelafstand) kreeg ik er bovenop.Ik maakte daar ook gebruik van het schoonheidsinstituut waar professionele mensen je zalig masseren. (2 uur voor 60 euro). De website is makkelijk toegankelijk)

In ieder park zijn er restaurants waaronder een pizzeria, (Subtropische)zwembaden, schoonheidsinstituten, een voedingswinkel, kinderclubs, bowling en cafetaria aanwezig. Je kan door je zoekopdrachten te verfijnen, explicieter zoeken naar de voor jou ideale verblijfsformule De website is makkelijk toegankelijk. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Als je boekt, bevraag je dan goed over de aanwezige zorgmaterialen en mogelijkheden.  http://www.roompot.be http://www.roompot.nl

Holiday greetings,

 

Elsje Pannemans