Archief van
Maand: september 2016

YOU CAN DO THAT!

YOU CAN DO THAT!

Na enig zoekwerk en  wat info bij vriendin Elsje gesprokkeld te hebben ben ik heel wat wijzer geworden wat de website www.doeda.be betreft…  Een website die talrijke activiteiten voor mensen met beperkingen in de kijker zet… Men kan als gast zich vrijblijvend  inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief… In de nieuwsbrief wordt men up to date gehouden van de activiteiten die er doorgaan in de verschillende gemeenten. Het beleid maakt zich sterk door inclusief te werken en betrekt hierbij naasten van de persoon met een beperking.                   

Als men zelf een activiteit wil aanbieden die op regelmatige basis plaatsvindt, kan men deze plaatsen in de Doeda-agenda zodat ze toegankelijk wordt voor iedereen die op zoek is naar een zinvolle dagbesteding!

Ook handig te weten is de weergave van elke activiteit zodat men van tevoren weet hoe, wanneer, waar en de kostprijs van het gebeuren….  Bijvoorbeeld een fuif, wandeling, G-Sport, snoezelen, rolstoeldansen, workshops, uitstappen met aangepaste begeleiding voorzien. Kortom er is voor ieder wat wils!

www.doeda.be

 

Amusementsgroetjes,

Elsje & Hilde          

 

Mijn Comfortabele nieuwe rolstoel

Mijn Comfortabele nieuwe rolstoel

Toen ik in de zomer van  2015  recht kreeg op een nieuwe rolstoel was ik al Foto Van Luc Knoben voor Blog-Pagina      een tijdje op eigen houtje aan het rondsnuffelen. Heel onverwachts, maar op het juiste moment, kwam de man hier op de foto “LUC KNOBEN” in mijn leven tevoorschijn! Luc is rolstoel adviseur en Product Specialist… Hij gaf mij de juiste adviezen en hield enorm rekening met mijn wensen en verlangens. Wat mij het meest verbaasde, was de mogelijkheid  om de stoel een tijdje uit te proberen voor de definitieve aankoop.  Dat was/is een enorm pluspunt.

Foto 2Doordat ik al jaren rolstoel dans, wilde ik vanzelfsprekend de rolstoel op dit vlak tip top aan de normen zou voldoen. Er werden enkele mogelijkheden uitgetest en zo werd er beslist een sportprofiel in het besturingssysteem te bouwen, opdat de rolstoel voldoende snelheid en flexibiliteit te kunnen bieden. Zoals men op de afbeelding kan zien werden er voor de zit-schelp ook de juiste mensen ingeschakeld..  Alles werd op maat gemeten en uitgeprobeerd. Doordat ik een periode alles mocht uitproberen, waren de aanpassingen en correcties nog allemaal mogelijk.

Toen mijn rolstoel in productie ging, leidde mijn adviseur alles in goede banen op afstand. Zo kon hij er zich van vergewissen dat de bijna eigen ontworpen rolstoel correct uitgevoerd over de toonbank  “rolde”

Met de hand op  het hart kan ik zeggen dat deze man en zijn teamleden wonderbaarlijk werk leverde! Ik mocht ervaren dat deze rolstoeladviseur/ Product Specialist de beste van de Benelux is… En ik ben nog steeds super blij met mijn ELECTRIC DRIVER! 

Voor meer informatie over deze rolstoel of  de rolstoeladviseur kan u altijd terecht bij : Rehamed BV  Asterstraat 101 6361TS  Geleen  Tel kantoor: 0031464282840  www.rehamedeurope.nl Luc zelf is bereikbaar op GSM nummer: 0031/646042350 behalve op vrijdag.. Deze dag heeft hij andere verplichtingen, gelieve hier alsjeblieft rekening mee te houden, dank u.  Rehamed en haar teamleden verheugen zich om u te mogen begroeten.

Met vriendelijke racegroeten,

 

 

Your Inner And Outer Health!

Your Inner And Outer Health!

Door mijn zittende leven en te weinig lichaamsbeweging zijn er in het verleden enkele lichamelijke ongemakken geweest. Dit betekende heel erg ziek zijn van de vervelende buikkrampen die zich steeds vaker voor deden. Vermits ik een allergie heb voor antibiotica en penicilline, was het niet makkelijk en verstandig zomaar iets in te nemen.

Op dokters advies kwam ik in contact met de plaatselijke gezondheidstherapeute van het universitaire ziekenhuis te Leuven. Zij staat gekend als een van de beste therapeute en heeft een goede reputatie in het vernoemde ziekenhuis. Haar privé praktijk is gelegen te Nederland waar ze haar cliënten welkom heet.  Het is ook in  die praktijk dat ik met de therapeute destijds  kennismaakte en dat verliep erg onwennig, omdat ik erg onzeker en onwetende was over haar behandelingsmethodes.  Als eerst werd mijn lichaam grondig onderzocht en werd er een startprogramma op maat voorzien… Zo werd mijn voedingspatroon aangepast en de juiste  voedingssupplementen toegediend, om mijn lichaam alles  te geven wat nodig was.  Geleidelijk aan en verbazingwekkend  herstelde mijn lichaam zich en zo kwam alles weer opnieuw in balans…  Na deze sessie kuur van ongeveer 16 maanden, bracht de therapeute mij in contact met de producten van het bedrijf Forever (Aloë Vera).            

De Gele kan

Elke dag ben  ik nog zeer blij en dankbaar dat ik  dit “Gouden Klompje” (hier op de afbeelding heb ontdekt. Dit superwonder verbeterde mijn gezondheid op en top. Mensen met wie ik in contact kom, zeggen me wel eens: “Waar haal je die vreugde en energie vandaan? Je straalt zo en wat maakt jou zo enthousiast!” Wel, op zekere dag besloot ik een gezondheidsopleiding te gaan volgens. Tijdens deze opleiding leerde ik hoe men “GEEST en LICHAAM” het best  in balans  krijgt/houdt.  Jezelf bewust maken van je ik zijn, met jezelf in het reine komen. Leren naar jezelf te kijken, jezelf volledig te aanvaarden en 100% van jezelf te houden!  Neen, dit is niet makkelijk, maar het is wel de kern om een super vreugdevol, mooi  en gelukkig leven te hebben,  waar men ook voor 100% van moet genieten!

http://www.foreverliving.com

Veel Liefs

 

                              

I Have The Time Of My Life!

I Have The Time Of My Life!

Voorheen beter bekend als de Eldorado vakantieparken en verspreid  over verschillende landen binnen Europa waaronder NL. Duitsland, België , Frankrijk, Italië enz… Je kan het concept wat vergelijken met Centerpark’s maar dan slechts aan de helft van de kostprijs. De parken zijn ook allemaal centraal gelegen zodat men ook uitstappen kan doen in de omgeving bv de Moezel of zeerobben kijken  in Zeeland, uitstapjes maken naar de lokale markt, winkelstraatjes etc…

Je kan kiezen voor een weekend, midweek, weekend of langere periodes in de zomervakantie. Als men graag van wat meer luxe geniet, kan men er ook voor kiezen om in het hotel te verblijven van de Roompot (inclusief ontbijt bv).Er  zijn ook veel promoties bv weekendjes weg tegen  78 euro. Men kan eigen beddengoed zelf meebrengen of alles instap-klaar reserveren inclusief een verrassingsmand bij aankomst.

EetkamerIn het hoogseizoen is er elke avond animatie voorzien voor de kleinsten terwijl de ouders en volwassen zich heerlijk kunnen ontspannen aan de bar of genietend van een show.  Natuurlijk kan men er ook voor kiezen om ’s avond’s in je comfortabel ingericht huisje te verblijven met je naasten of een groep vrienden! (bungalow’s beschikbaar tot 12 personen)  Er zijn 14 parken met moderne huisjes/Bungalows die toegankelijk zijn voor mindervaliden waaronder Zeeland met z’n nierdialysecentrum in het park zelf. Je kan er ook materiaal huren zoals bv.. een aangepast bed en strandrolstoelen. Op aanvraag is er ook een dokter en verpleging aanwezig in het nierdialyse centrum.  

Zelf verbleef ik al in verschillende parken in Duitsland en Nederland. De accommodaties waren  steeds proper en ruim, voorzien van sauna (mits extra opleg van 12 euro) en betaalbaar voor kleine portemonnees. Ik betaalde bv 275 euro  voor een midweek aan zee met sauna, keuken, microwave, senseo, vaatwasser en mooie open haard in de leefruimte. Gratis zwem-pasen vrije toegang tot het strand (op wandelafstand) kreeg ik er bovenop.Ik maakte daar ook gebruik van het schoonheidsinstituut waar professionele mensen je zalig masseren. (2 uur voor 60 euro). De website is makkelijk toegankelijk)

In ieder park zijn er restaurants waaronder een pizzeria, (Subtropische)zwembaden, schoonheidsinstituten, een voedingswinkel, kinderclubs, bowling en cafetaria aanwezig. Je kan door je zoekopdrachten te verfijnen, explicieter zoeken naar de voor jou ideale verblijfsformule De website is makkelijk toegankelijk. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Als je boekt, bevraag je dan goed over de aanwezige zorgmaterialen en mogelijkheden.  http://www.roompot.be http://www.roompot.nl

Holiday greetings,

 

Elsje Pannemans

 

Hello World! This is me!

Hello World! This is me!

Een beetje gek ben ik…. gek op de lieve mensen die op allerhande manieren mijn leven  kleur geven.. Gek van de plezantste, heerlijkste, mooiste, kleinste dingen in het leven.   weer-foto-van-mezelf

Ik heb voor deze Blog de vorm van een draaiboek gekozen. Een draaiboek dat gaande wijs zal geschreven worden, dat  al enkele bladzijde telt, maar waar nog dagelijks aan gewerkt wordt. Ik hoop jullie op deze manier mee te nemen op ontdekkingstocht, om op eigen houtje de nieuwsgierigheid, beproeving en beleving aan te wakkeren, zodat er nadien een “WAUW” gevoel ontstaat bij je nieuwe aanwinst als rolstoelgebruiker(ster).

Sinds kort is mijn eigen gretigheid naar nieuwigheden enorm toegenomen dat ik alle mogelijkheden zien der ogen wil ontdekken. Om zo mijn eigen leven nog eenvoudiger en gemakkelijker te maken.

Zo droom en fantaseer ik er maar op los. Blijf ik nadenken en zoeken hoe het nog anders en beter kan. Dikwijls blijf ik steken. Zie je me de beleving  en ervaring die me overkwam, vol enthousiasme, wikken en wegen.

Anderzijds luister ik in stilte naar de verhalen van mensen, geniet ik van mooie muziek.  Mijmer ik bij het klotsen van de zee, het ruisen van de bomen, de geluiden van de vogels en de stilte en rust in de natuur.

Persoonlijk verheug ik mij enorm jullie, met deze Blog,  wegwijs te maken en te kunnen/mogen helpen. Zodat hetgeen jullie hier vinden, een bijzondere herinnering is/blijf, waarvan jullie nog weken, maanden of misschien jaren kunnen nagenieten!

Veel liefs

HILDE  MEUS