Archief van
Maand: oktober 2016

Enjoy a wonderful short break together!

Enjoy a wonderful short break together!

Sinds mijn Permobil rolstoel ben ik enkele malen in Brugge uitgenodigd. Zo ontdekte ik in de gezellige en  rustrijke omgeving van Moerkerke-Damme, de “B&B Altijd Genieten” en mocht ik zelf ondervinden wat dit verblijf allemaal te bieden heeft.

Van wat tot 2008 nog een loods was van haar overleden man,  heeft “Kathleen De Meyere”  van “B&B Altijd Genieten”, een aangenaam en gezellig verblijf gemaakt om te overnachten.

Zij liet de loods ombouwen tot 4 stijlvolle, warme gastenkamer. Alle kamers hebben 2 bedden en zijn geschikt voor mensen met een beperking. De B&B heeft voorlopig een vergunnen voor maximum 10 personen. De gastvrouw, zelf verpleegster van opleiding, heeft er tevens voor gezorgd dat er, indien nodig, beroep kan gedaan worden op de plaatselijke huisarts, verpleging of eventuele kine. Dit kan op afspraak netjes voor u geregeld worden.         

Ook zijn er hulpmiddelen zoals een passieve en actieve  til-lift  bruikbaar. Een toiletstoel die men over een gewoon toilet kan schuiven en die men ook in de instap douche kan gebruiken.  Indien nodig kan men ook bruikbaar maken van de plafon lift, want er is zowat aan alles gedacht en dat is een geruststelling…

Ik hou enorm van de natuur en rustige omgeving, dus heb er met volle teugen kunnen genieten. Ook het eten dat er aangeboden wordt, is overheerlijk. Wat mij betreft een echte aanrader en een geschikte mogelijkheid, wanneer men beperkt is.

Voor meer informatie kan men altijd terecht op de website van het verblijf  zelf:   www.altijdgenieten.be

Vriendelijke groet,

Gerda & Hilde

 

 

 

 

I Feel The Rhythm In My Body!

I Feel The Rhythm In My Body!

Wat gebeurt er wanneer we muziek horen? Vermoedelijk denken dan velen aan een feestje bouwen, mooie herinneringen ophalen of misschien wel twee verliefde mensen die elkaar voor het eerst ontmoetten. Muziek kan dus op allerhande manieren een belangrijke rol spelen in een mensenleven.

Ja, muziek kan voor velen een dagboek zijn, waar ze hun  grootste  geheimen in kwijt kunnen… Teksten waar men kan in wegdromen, in thuiskomen, waarmee men  kan ontwaken of met zichzelf één kan vormen…. 

Voor mezelf is muziek een rode draad die door mijn hele leven loopt.  Het brengt vrolijkheid in mij naar boven: de feestjes, de vakanties. Maar evenzeer roept het  emotionele herinneringen op.

Een tijd geleden vertelde de vrouw van mijn neef mij nog: “Hilde, toen ik jou ten dans vroeg op het huwelijksfeest van je broer,  keek je met een verbazende snuit: “IK, die in een rolstoel zit, dansen”? Zulke gedachten zullen de dag van heden niet meer voorvallen, want I go for it!          

Zo ontdekte ik enkele jaren geleden het rolstoel dansen. Een passie waar ik enorm gedreven in ben en waar ik nog verder in wil groeien. Bij de dansgroep de RegenBoog staan Christa en Els ons technisch en ritmisch bij, om de passie tot in details de juiste swing te geven! 

Muziek is dus een en al emoties!  Wandel op een bedje van vrolijkheid, triestigheid en gezondheid                                                                                                                                                          foto-cindy-en-christa

www.deregenboog.be                     

Let’s dance! Let’s dream!