Archief van
Maand: juni 2018

Toegankelijkheid voor iedere hulphond

Toegankelijkheid voor iedere hulphond

Ludwine de Lathauwer en zoveel andere mensen met een hulphond zouden erg graag zonder problemen naar de bioscoop of uit eten willen gaan…. Toch wordt hen nog vaak de toegang geweigerd omwille van hun hulphond.   In Nederland is er sinds 2016 een wet goedgekeurd volgens dewelke niemand  nog een hulphond mag weigeren binnen te gaan met het baasje….

Om deze wetgeving nog wat meer in kijker te zetten heeft Helma Verhoeven de handen in elkaar geslagen en een estafette georganiseerd.. Op de video kan men zien hoeveel mensen met hun hulphonden op dit evenement aanwezig waren….

Vandaag is door Vera Bergkamp (lid van de Tweede Kamer) officieel het startsein gegeven aan de landelijke estafette in Den Haag om aandacht te vragen voor de toegang van assistentiehonden. Met een fantastische opkomst van veel verschillende teams (baasje met assistentiehond) van diverse organisaties liepen we via het Binnenhof, Eerste Kamer naar het Malieveld. In mooie hesjes, met vlaggen van alle provincies en het estafettelichtje aan Banios (hond van Helma) hebben we de eerste provincie Zuid-Holland goed aangedaan en vervolgen we morgen onze route naar Noord-Holland! Bedankt iedereen voor vandaag. Het was een geweldige start! Hier alvast een leuke sfeerimpressie.

Geplaatst door Bultersmekke Assistancedogs op zaterdag 12 mei 2018

Ook voor Vera Bergkamp (Tweede kamerlid) was het een eervol om het startsein te mogen geven aan de landelijke estafette in Den Haag om aandacht te vragen voor de toegang van assistentiehonden. Nog te vaak worden deze honden geweigerd in bijvoorbeeld taxi’s, hotels, winkels en restaurants. oewel een assistentiehond bijdraagt aan mee kunnen doen aan de samenleving (werken, boodschappen doen, leren, sociale contacten, etc).
Wat mij betreft, iedere assistentiehond die wordt geweigerd, doet pijn en is er één te veel. Toegang is geen luxe, maar een mensenrecht. Dus ik steun deze actie van harte!

Met een grote opkomst van allerlei verschillende honden, kinderen en volwassenen liepen we via het Binnenhof, Eerste Kamer naar het Malieveld.
Nu kan ik mijn baasje overal helpen!